Lär känna oss

Om gänget

Historien om Izakaya Moshi

Allt började med att Sandra och Daniel åkte på en inspirationsresa till Japan.

De råkade komma hem med porslin för en hel butik, men någon lokal hade de inte ännu!

Eller egentligen började det när Ryssbystudenten Sandra gjorde praktik på sushibaren Moshi Moshi och var så otroligt driven och begåvad. När de rullade maki och trasslade med scheman tillsammans började deras gemensamma dröm om att skapa en välkomnande och genuin restaurang i Växjö.

Eller förresten, man kan också säga att det började med att den sushifrälste göteborgaren Daniel flyttade till stan och fick för sig att bli sushikock och egen företagare.

Men det där är historia nu. När de hade ätit sig igenom Tokyo, Kyoto och Osaka grodde idén om en egen izakaya i Småland. En pub med smårätter där man kan slinka in efter jobbet, samla hela släkten på eller gå till på tu man hand.

Och så var Izakaya Moshi född.

Daniel och Sandra

Daniel är en entreprenör som älskar nya projekt, att se uppstarten på något han sen kan följa och se vart vi kan ta det vidare. Han jobbar ständigt i bakgrunden med en riktigt go espresso i blodet, för att se till att saker rullar på bra och rättvist.

Han är lugnet själv medan Sandra är virvelvinden som gärna jobbar coachar crossfit på dagarna, guidar ungdomar via Ung Drive på sommaren och köttar service i restaurangen på kvällarna. Sandra är en idespruta och hittar alltid sätt för restaurangen och personalen att utvecklas.

Tillsammans är dom dream team som i över elva år har satt Växjö på kartan med deras intresse för mat och människor.