En unik matupplevelse

Omakase

Vår avsmakningsmeny

10 välkomponerade rätter med unikt utvald dryck.

Målet är att skapa en familjär stämning samtidigt som vi tar er på en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga. Därför har vi valt att placera gästerna tillsammans, precis framför köket.

Nästa tillfälle

Datum & tid: Håll utkik här för nästa tillfälle!
Pris: 2500 kr/person

Boka genom att maila till:

info@izakayamoshi.se

Det här får du uppleva

8 gäster, troligtvis främlingar tillsammans med ett gemensamt intresse: mat och dryck.
Maten och konceptet är framtaget av vår kökschef Samuel.

Maten är genomgående japansk, med influenser från det nya nordiska köket. Drycken är utvald av restaurangchef Emma med en bredd med allt från öl, saké, till olika viner.

Om Omakase

Ordet omakase betyder ungefärligt: ”Jag lämnar det upp till dig”. Alltså.. Gästen låter kocken få fria händer och blir därefter tilldelad den mat kocken känner är passande för stunden.

Vår eminente Samuel kommer att se till att du får en oförglömlig mat- och dryckesupplevelse.

Möt Samuel

Favoritingrediens: Smör eller vitlök, omöjligt att välja!

Bästa smakupplevelse: Första besöket på Bhoga i Göteborg 2015, helhetsupplevelsen var otrolig.

Jag har jobbat i snart 8 år på Izakaya Moshi, varav 5 år som köksmästare.

Min resa började på Gräddhyllan i Växjö efter en 3-årig utbildning. Där lärde jag mig allt från gamla svenska klassiker till moderna och kreativa tolkningar av svensk mat. Mina köksmästare där inspirerade mig djupt, och deras undervisning lade grunden till min matlagning idag.

Trots min kreativitet insåg jag att jag saknade både teknik och erfarenhet i köket.

När jag några år senare började på Izakaya Moshi, träffade jag den dåvarande köksmästaren Marcus. Han var inte bara en skicklig kock utan även en teoretiker inom matlagning. Under hans ledning utvecklades jag mer än någonsin tidigare. Han lärde mig förstå receptens uppbyggnad och de bakomliggande teknikerna. Även om Marcus krävde att jag följde hans recept noggrant, insåg jag att man kan variera tekniker och ändå uppnå önskade resultat, förutsatt att man förstår teorin bakom.

Att våga göra misstag i köket är viktigt, men det är ännu viktigare att förstå varför det blev fel för att kunna rätta till det nästa gång. Detta är något jag alltid håller i åtanke när jag skapar nya rätter.

Under mina år på Izakaya, där jag fokuserat på asiatisk matlagning, har jag även bevarat mina svenska rötter genom att regelbundet laga traditionell husmanskost hemma. Detta gör att jag passar perfekt för Omakase – både för Izakayas gastronomiska utveckling och min egen. Nu kan jag kombinera allt jag lärt mig från mina mentorer och skapa en tolkning som fortfarande är autentiskt Izakaya Moshi, men ännu bättre.

Maten du kommer att serveras representerar det bästa jag kan erbjuda just nu. Jag ser fram emot att välkomna dig till Omakasebordet.

Boka eller anmäl intresseanmälan genom att maila oss.

Maila direkt